Γιουχάρισμα στον Γιώργο Τσίπρα: «Προδότη, πάρτους σπίτι σου» (video)

MarketNews

Γιουχάρισμα στον Γιώργο Τσίπρα: «Προδότη, πάρτους σπίτι σου» (video), ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Προδότη, δεν ντρέπεσαι λίγο, αίσχος, ξεφτίλα, και πάρτους στο σπίτι σου…», ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγαρέων με θέμα το ζήτημα της μεταφοράς προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στο πρώην στρατόπεδο της 75ΜΕ.

Ο κ. Τσίπρας ως βουλευτής της Δυτικής Αττικής ήταν ο μόνος που έδωσε το παρόν ενώ από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Μάλιστα, ο δήμος Μεγαρέων μετά από τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από πλήθος κόσμου, έβγαλε ανακοίνωση από την οποία καταδικάζει την σάση του κόσμου που ενήργησε με αυτόν τρόπο στο πρόσωπο του βουλευτή και χαρακτήρισε το γεγονός ατυχές, λυπηρό και απαράδεκτο: «Τέτοιες συμπεριφορές βίας και προπηλακισμού είναι καταδικαστέες από όλους όταν μάλιστα είναι εις βάρος αιρετών εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν τιμούν κανέναν, δεν ωφελούν, προσβάλλουν βάναυσα και πληγώνουν την ίδια τη Δημοκρατία».

Ανακοίνωση έβγαλε και ο Γιώργος Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης»

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών μου επιτέθηκε χθες το βράδυ έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων. Ως βουλευτής συμμετείχα κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμο, κι ενώ μόλις στις 13 Μαΐου το Υπουργείο διαβεβαίωνε το Δήμο πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Ήμουν ο μόνος βουλευτής της περιοχής που συμμετείχα στη συνεδρίαση ενώ και οι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης απουσίαζαν χαρακτηριστικά. Στην τοποθέτησή μου, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά σε συγκεντρωμένο πλήθος, υποστήριξα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών προς στην ενδοχώρα, αλλά με τρόπο αναλογικό και δίκαιο, και μόνον μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έξω από το Δημαρχείο δέχτηκα επίθεση και προπηλακισμούς από ομάδα ακροδεξιών, επίθεση οργανωμένη και προετοιμασμένη από πριν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Η ΝΔ αφού εξέθρεψε την Ακροδεξιά και τις συμπεριφορές μίσους κρύβεται και σήμερα πίσω από αυτές μπροστά στα αδιέξοδα της μεταναστευτικής της πολιτικής. Το επιβεβαιώνουν η χθεσινή δειλία των βουλευτών της να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και η στημένη επίθεση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ακροδεξιά επίθεση. Οφείλει να την καταδικάσει και η κυβέρνηση και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση Μηταράκη για δημιουργία δομής φιλοξενίας χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με το Δήμο Μεγάρων».