Το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι να έρθουν τουρίστες φέτος το καλοκαίρι. Δεν είναι απλό, για μια σειρά από λόγους. Την ίδια ώρα και οι γειτονικές μας αγορές έχουν αρχίσει να κάνουν κινήσεις: οι Τούρκοι για παράδειγμα πήραν μια γερμανική εταιρεία για να κάνει πιστοποιήσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. 

Ένα από τα νέα όπλα της χώρας μας θα είναι η καμπάνια που θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δια χειρός Στηβ Βρανάκη και Ιωάννας Δρέττα. Η στόχευση θα είναι σαφώς οι αγορές του εξωτερικού και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα social media. 

Αυτά είναι ορισμένα γεγονότα. Όπως γεγονός είναι ότι η λίστα με τις 29 χώρες, από τις οποίες θα δεχόμαστε ταξιδιώτες χωρίς καραντίνα, προκάλεσε μπερδέματα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Πώς, όμως, μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι μια ασάφεια που λήγει με μια πρόσθετη διευκρίνηση και ένα τηλεφώνημα τινάζει στον αέρα μια ολόκληρη συμφωνία, όπως η συμφωνία για μια ΑΟΖ. 

Η αλήθεια είναι ότι δεν την τινάζει. Και, για να ξέρετε το παρασκήνιο, και η ΑΟΖ με την Ιταλία παίζει όλο και πιο δυνατά, με τις συζητήσεις να είναι όλο και πιο συστηματικές, αλλά και στο σκέλος του τουρισμού έχουν δοθεί οι αναγκαίες διευκρινήσεις και όλοι ξέρουν από εδώ και πέρα τι τους περιμένει ως προς το ελληνικό καλοκαίρι. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments