Ακόμη μια πρωτιά για την ορθοπεδική χειρουργική του Αττικού Νοσοκομείου. Ο γιατρός που έφερε πρώτος στην Ελλάδα την ψηφιακή πλοήγηση, ο διεθνούς φήμης ορθοπεδικός χειρουργός Δημήτρης Κούλαλης, αναπληρωτής καθηγητής πανεπιστημίου των Βρυξέλλων και χειρουργός στην 1η ορθοπεδική πανεπιστημιακή κλινική του Αττικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε δημόσιο νοσοκομείο εφάρμοσε την νέα μέθοδο NaviSwiss σε ασθενή.

Το NaviSwiss είναι ένα εξαιρετικο σύστημα ψηφιακής πλοήγησης στην αρθροπλαστική του ισχίου. Είναι ένα ρομποτικό ψηφιακό σύστημα μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις προσπελάσεις αλλά και με όλα τα ορθοπεδικά υλικά ανεξάρτητα από την εταιρεία παραγωγής. Τα ρομποτικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι κλειστά συστήματα μιας και απαιτούν την χρήση των υλικών της εταιρείας η οποία έχει κατασκευάσει το ρομποτικό σύστημα.Το NaviSwiss σύστημα πλοήγησης χρησιμοποιείται στις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου και προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον χειρουργό για την επίτευξη του βέλτιστου χειρουργικού αποτελέσματος.

Ο απαιτούμενος χρόνος για την χρήση του ανέρχεται σε μερικά λεπτά, οπότε μειώνεται ο χρόνος της χειρουργικης επέμβασης. Το κόστος χρήσης του NaviSwiss είναι πολύ προσιτό για τον μέσο ασθενή, με αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε όλα τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας στην υπηρεσία του ασθενούς. Με την χρήση του φορητού αυτού συστήματος πλοήγησης έχουμε σημαντικές διεγχειρητικές πληροφορίες για την σωστή τρισδιάστατη τοποθέτηση των υλικών μας καθώς και απόλυτη ακρίβεια στο μήκος των σκελών του ασθενούς.
 

Ελαχιστοποιείται έτσι η πιθανότητα επιπλοκών όπως μετεγχειρητική αστάθεια, εξάρθρημα και μετεγχειρητική ανισοσκελία. Η ακρίβεια στην σωστή τοποθέτηση των υλικών της αρθροπλαστικής συμβάλλει τα μέγιστα στην καλύτερη μακροχρόνια επιβίωση της αρθροπλαστικής ισχίου.

 

 

 

 

 

Ο κ. Κούλαλης δήλωσε στο MarketNews.gr: «Αυτό το σύστημα προσφέρει πλοήγηση ισχίου με βάση ορόσημο για χειρουργική επέμβαση στον ασθενή. Είναι σημαντικό γιατί αυτή η μέθοδος γίνεται σε πανεπιστημιακό δημόσιο νοσοκομείο δίνοντας στον ασθενή την ευκαιρία να γίνει δέκτης καινοτόμων χειρουργικων επεμβάσεων – υψηλών προδιαγραφών με χειρουργικά αποτελέσματα μεγαλύτερης ακρίβειας».

Facebook Comments