«Έχω πλήρη επίγνωση ότι η κατάσταση είναι τραγική ιδίως για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, πολλοί εκ των οποίων, οι περισσότεροι ίσως, έχουν εποχική εργασία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

«Είδαμε τις προηγούμενες μέρες τον κ. Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων», τόνισε.

«Και κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Χότζογλου. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο περιστατικό της λιποθυμίας του 9χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, εκφράζοντας τον φόβο ότι δεν είναι μεμονωμένο. Επισήμανε ότι μίλησε με τη μητέρα του κοριτσιού, σημειώνοντας ότι η ντροπή δεν πρέπει να ανήκει στους ανθρώπους που βγάζουν το πρόβλημα του προς τα έξω, αλλά στην Πολιτεία.

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους που έχουν να πάρουν εισόδημα από τον περασμένο Οκτώβριο και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν είτε με 800 ευρώ το τρίμηνο, είτε με ένα επίδομα ανεργίας, αλλά και πολλοί και χωρίς αυτό, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που είναι αόρατοι από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας.

Facebook Comments