Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Β. Θάνου για επαναφορά της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

MarketNews

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Β. Θάνου για επαναφορά της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Όλες τις αιτήσεις ακύρωσεις των απομακρύνσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού απέρριψε η Ολομέλεια του ΣτΕ. Μεταξύ των αιτήσεων που απορρίφθηκαν και εκείνη της πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου.

Σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου και των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Βασιλική Θάνου και άλλα πρώην μέλη του ΔΣ, ζητούσαν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν οι ίδιοι όσο και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν οι αντικαταστάτες τους.

Υπενθυμίζεται, ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει εκτός από την η κυρία Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Άννα Νάκου και δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς, ενώ παρεμβάσεις είχαν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου και η Μαρία Ιωαννίδου.

Στις αιτήσεις ακύρωσης υποστήριζαν ότι όλο το πλέγμα των αποφάσεων αντικατάστασης των μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και ότι ήταν φωτογραφικές οι πράξεις διορισμού της νέας διοίκησης. Επίσης, υποστήριζαν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία».

Τα κείμενα των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ θα δημοσιευθούν το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2020.