Με αποφασιστικά βήματα δρομολογεί η Alpha Bank τις προβλεπόμενες διαδικασίες για το Project Galaxy, βασικό πυλώνα του Στρατηγικού Σχεδίου που εφαρμόζει η Τράπεζα για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού και την επιστροφή της σε υψηλά επίπεδα κερδοφορίας. Η μεγάλη αυτή συναλλαγή περιλαμβάνει την τιτλοποίηση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περί τα Ευρώ 10 δισ. και τη δημιουργία της Nέας Cepal, η οποία παράλληλα με τα χαρτοφυλάκια τρίτων επενδυτών που ήδη διαχειρίζεται – θα αναλάβει τη διαχείριση του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου καθώς και των υπολοίπων ΜΕΑ της Alpha Bank.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του πλήρους μετοχικού ελέγχου της Cepal, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ενοποίησης των διευθύνσεων διαχείρισης ΜΕΑ της Alpha Bank με την υφιστάμενη δραστηριότητα της Cepal.

Στο πλαίσιο του Project Galaxy, η Alpha Bank θα διαθέσει στη συνέχεια προς πώληση σε διεθνείς επενδυτές έως το 100% των μετοχών της Cepal με στόχο να δημιουργηθεί η ισχυρότερη, με όρους χαρτοφυλακίου υπό διαχείριση και προοπτικών, ανεξάρτητη εταιρία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην ελληνική αγορά. Ταυτοχρόνως, η Cepal θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διαχείρισης στους πελάτες της και να διευρύνει τις δραστηριότητές της.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Richard Langstaff, Ιδρυτής της Cepal, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, από την 1η Ιουλίου 2020.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal, από την ίδια ημερομηνία, αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων της Alpha Bank.

Facebook Comments