Ισχυρό ράλι κατέγραψαν τα ελληνικά ομόλογα

MarketNews

Ισχυρό ράλι κατέγραψαν τα ελληνικά ομόλογα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ισχυρό ράλι καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα σήμερα, όπως και τα υπόλοιπα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, με τις ελληνικές αποδόσεις να παραμένουν χαμηλότερες από αυτές της Ιταλίας, ενώ το yield του ελληνικού 5ετούς ομολόγου υποχωρεί πλέον σε επίπεδα προ-πανδημίας.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει βουτιά κατά 7% και διαμορφώνεται στο 1,197%, ενώ το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων συνεχίζει την υποχώρησή του προς τα χαμηλά έτους και διαμορφώνεται στις 167 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται πως στα ιστορικά χαμηλά που σημείωσε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τον Φεβρουάριο στο 0,92% το spread διαμορφωνόταν στις 138 μ.β.

Συνολικά, από τις 18 Μαρτίου και από την ημέρα της ανακοίνωσης του νέου έκτακτου QE πανδημίας της ΕΚΤ, το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου έχει υποχωρήσει κατά 70%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Κούρταλη Ελευθερία