Απολογισμός Μητσοτάκη στα.. γενέθλια της κυβέρνησης: «Ενωμένοι μπορούμε»

MarketNews

Απολογισμός Μητσοτάκη στα.. γενέθλια της κυβέρνησης: «Ενωμένοι μπορούμε», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, με το κυβερνητικό επιτελείο να έχει συγκεντρώσει σε ένα κείμενο 46 σελίδων το έργο που έχει επιτελεστεί.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter:

«Πριν από ένα χρόνο, λίγοι θα περίμεναν πως μέσα από πρωτοφανείς περιπέτειες θα χτίζαμε και πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Ότι θα πιστεύαμε, ξανά, πως Ενωμένοι Μπορούμε. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την πατρίδα μας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας».

 

Στη δήλωση του ο πρωθυπουργός αναφέρει:

«Ένας χρόνος διακυβέρνησης

Μέσα σε μόλις έναν χρόνο, έχουν γίνει άλματα προόδου στην Ελλάδα. Και αυτά τα άλματα δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν μετά από σκληρή δουλειά και με τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας.

Η παγκόσμια συγκυρία επιβάλει σεμνότητα και χαμηλούς τόνους. Αλλά η πορεία της χώρας και τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία και ελπίδα.

Το έργο της Κυβέρνησης είναι πολύ πυκνό για να χωρέσει σε ένα μικρό βίντεο. Εστιάζουμε στη συλλογική εμπειρία των πολιτών όπως τη διαμόρφωσαν οι δύο μεγάλες κρίσης του Έβρου και του κορωνοϊού, αλλά και την εντυπωσιακή πρόοδο στην ψηφιοποίηση του κράτους. Και δίνουμε έμφαση στην τήρηση μίας μεγάλης υπόσχεσης που κάναμε στις εκλογές του Ιουλίου. Επιβεβαιώσαμε το κεντρικό μας σύνθημα: πως οι Έλληνες, Ενωμένοι Μπορούμε.

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό κέρδος για την Πατρίδα μας».

Στον απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης, περιγράφονται αναλυτικά και ανά υπουργείο οι πρωτοβουλίες και τα αποτελέσματά τους.

Αναλυτικά ο απολογισμός ενός χρόνου ανά υπουργείο εδώ.