Παράταση μείωσης ενοικίων κατά 40% σε εστίαση και λιανεμπόριο - Ποιους αφορά

MarketNews

Παράταση μείωσης ενοικίων κατά 40% σε εστίαση και λιανεμπόριο - Ποιους αφορά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών τονίζει, «η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας. Όπως είχαμε προαναγγείλει, το μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2020 θα ισχύσει για  αυτές τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας τον κλάδο της εστίασης.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις όπου και όταν χρειάζεται, με σκοπό να στηρίξουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους».

Νωρίτερα:

Την παράταση της μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, που πλήττονται λόγω και της δραματικής πτώσης της τουριστικής κίνησης, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η παράταση στη μείωση των μισθωμάτων που αιτούνται οι επιχειρήσεις θα είναι τρίμηνη και θα έχει ισχύ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο  από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο και ίσως έως και Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τον τζίρο των καταστημάτων εστίασης και των καταλυμάτων το πρώτο τρίμηνο το 2020, αυτός έπεσε -17,1% στα καταλύματα και -10,3% στην εστίαση. Τον Απρίλιο, η μείωση του τζίρου για τα καταλύματα ανήλθε σε -91,9% και στην εστίαση σε -73,5%.