Το Κίνημα Αλλαγής πήρε την απόφαση που ζητούσε η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του στο χθεσινό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ενώ έδειξε ότι μπορεί να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση κάνοντας όμως ουσιαστική αντιπολίτευση και συνδιαμορφώνοντας καθοριστικά κρίσιμα νομοσχέδια.

Από την άλλη πλευρά με την χθεσινή του στάση απέδειξε ότι δεν τσιμπά από τον ακραίο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που θυμήθηκε την αριστερά μετά από όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας: παραδικαστικό, «μαγαζί» Παππά,  «δουλειές»Παπαγγελόπουλου και βέβαια τα απόνερα της συνεργασίας με την ακροδεξιά ,που έρχονται στο φως από το αρχείο της ΕΥΠ.

Αυτή την στάση που φέρνει το Κίνημα Αλλαγής στην πρώτη θέση και όχι ουρά ενός εκ των δύο μεγάλων παιχτών του πολιτικού σκηνικού είχε περιγράψει  με σαφήνεια η βουλευτής του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, όταν είχε ξεκαθαρίσει ότι απαιτούνται καθαρές θέσεις, παρεμβατικότητα τονίζοντας ότι η ίδια δεν θα ακολουθήσει την τακτική του «παρών».

Κάπως έτσι εχθές η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής αφού διαμόρφωσε ουσιαστικά το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις βρέθηκε να το ψηφίζει αλλά αντί να βγαίνει αλώβητη να καταγράφει τριγμούς και εσωτερικές αναταράξεις με συνέπεια να μην περνά καθαρό και θετικό μήνυμα.

Αρκούσαν δύο βουλευτές, ο Χάρης Καστανίδης και πρώτα και κύρια ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος έχει επιστρέψει έπειτα από μια διάσπαση ενώ παράλληλα διατηρεί το ΚΙΔΗΣΟ παρά τις αποφάσεις για ενοποίηση του χώρου.  Και οι δύο δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, αντίθετα το κατακεραύνωσαν προς τέρψη των βουλευτών του Συριζα που κάποτε τους λιθοβολούσαν ενώ συνεχίζουν την επέλαση στο κόμμα τους.

Το πλήγμα στο Κίνημα Αλλαγής γίνεται ακόμα πιο σκληρό καθώς η ίδια η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το κόμμα της ουσιαστικά έγραψε αυτό το νομοσχέδιο με τον Χάρη Καστανίδη και τον Γιώργο Παπανδρέου να το χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατικό, αμφισβητώντας την ίδια αλλά και την δημοκρατικές αξίες του κόμματος τους.

Ενώ στην ΚΟ και στο εσωτερικό του κόμματος έχει δοθεί καθαρό μήνυμα ότι θα εκφράζονται οι διαφορετικές απόψεις αλλά δεν θα βγαίνουν οι βουλευτές εκτός γραμμής, κάτι που έχει τηρηθεί μέχρι σήμερα, δεν μπορούν παρά να νιώθουν θύματα οι υπόλοιποι βουλευτές που τήρησαν όσα είχαν πει σε αντίθεση με τον Χάρη Καστανίδη και τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος μάλιστα να μην δίνει το παρών στις συνεδριάσεις.

Στην ίδια θέση πρέπει να βρίσκεται και η Φώφη Γεννηματά που μετά από μια δυναμική ομιλία στη βουλή, με απόλυτα θετικές εντυπώσεις και για την αντιπολιτευτική τακτική του Κινήματος Αλλαγής εν μέσω πανδημίας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο, σε μια μέρα να διαλυθούν όσα βελτίωσαν την εικόνα του κόμματος και να επανέλθει η εσωστρέφεια.

Και για αυτό το ζήτημα η Νάντια Γιαννακοπούλου τήρησε την υπόσχεση της κατά την διάρκεια της  κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής μετά τους κλειδωνισμούς, ζητώντας με καθαρό τρόπο την διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη από την πρόεδρο του κόμματος που είχε άλλωστε διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί διαφοροποιήσεις.

Με την παρέμβαση της αυτή κάνει σαφές πως δεν μπορούν να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, άλλοι που να τηρούν τα συμφωνηθέντα και άλλοι που θα υλοποιούν προσωπικούς σχεδιασμούς ενώ φέρνει προ των ευθυνών της και την Φώφη Γεννηματά που ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεχωρίσει θετικά και κινδυνεύει να βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων από τους «ξεχωριστούς» της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Facebook Comments