Μαγιορκίνης: Η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να είναι το προοίμιο δεύτερου κύματος κορωνοϊού

MarketNews

Μαγιορκίνης: Η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να είναι το προοίμιο δεύτερου κύματος κορωνοϊού, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

"Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ξέφυγε η κατάσταση. Έχει μια κινητικότητα στην κοινότητα, το μελετάμε, είναι η στιγμή που μας δίνει ένα καμπανάκι μικρό, για να μην χαλαρώσουμε κι άλλο", ανέφερε σήμερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6.

"Θα μπορούσε να είναι προοίμιο του δεύτερου κύματος. Είναι νωρίς ακόμη να το πούμε. Είμαστε σε μια ήπια κινητικότητα. Προς το παρόν δεν νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει", σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης και διευκρίνισε ότι "οι απαγορεύσεις είναι ένα μέτρο, το οποίο εγώ γενικά είμαι αρνητικός", αλλά ο κόσμος "δεν μπορεί να πειθαρχήσει" για τα πανηγύρια.

"Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα (το να πραγματοποιηθούν τα πανηγύρια) σαν μια μεγάλη συνεστίαση", σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, παρατηρώντας πως "σε αυτή τη φάση έχουμε πολλές διαγνώσεις ασυμπτωματικών, που σημαίνει ότι ναι μεν βλέπουμε κρούσματα, αλλά τον Μάρτιο δεν είχαμε μεγάλο screening στην κοινότητα".