Στο πλαίσιο της διαδικτυακής επικοινωνίας των μετόχων της Daimler, o επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ola Källenius, αποκάλυψε ότι το νέο EV μοντέλο της Mercedes θα έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο. 
 
Πιο συγκεκριμένα, το πολυαναμενόμενο EQS δεν θα είναι απλά το πιο πολυτελές και προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο αλλά και το μοναδικό που ξεπερνά με μια φόρτιση τα 700 χιλιόμετρα και μάλιστα, με βάση τον αυστηρότερο κύκλο δοκιμών WLTP. 
 
Το όχημα φέρει νέας γενιάς μπαταρίες χωρητικότητας 100 kWh, οι οποίες αναπτύχθηκαν από τη γερμανική φίρμα και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Stuttgart-Untertürkheim. Επίσης, ο ισχυρός άνδρας των Daimler και Mercedes, υποστήριξε ότι το EQS δεν αποτελεί την ηλεκτροκίνητη εκδοχή της S-Class, όπως ανέφεραν κάποιοι. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την αρχή.
 
 To EQS αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2021. Τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model S, έχοντας μήκος περίπου 5 μέτρα και διακρίνεται για τα premium χαρακτηριστικά, την άριστη αεροδυναμική και τις πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις.  
 

Facebook Comments