Με την τεχνολογία Plug-in Hybrid 4xe ξεκινά η «πράσινη» εξέλιξη της Jeep.Τα νέα Jeep 4xe έχουν δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα των 60 ίππων που εξασφαλίζουν αυτονομία 50χλμ. χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα.Χάρη στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζεται η κίνηση και στα πιο ακραία εδάφη 
 
Μια υβριδική λύση, που συνδυάζεται με τον SUV χαρακτήρα των μοντέλων της μάρκας και εφοδιάζει τα Renegade 4xe και Compass 4xe ανεβάζοντας τα σε ένα νέο επίπεδο απόδοσης και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Αυτός ακριβώς είναι ο δρόμος της Jeep προς την εξηλεκτρισμένη κίνηση. Τόσο το Jeep Renegade 4xe, όσο και το Compass 4xe εφοδιάζονται με έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και ένα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 11,4kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί εν κινήσει ή μέσω πρίζας σε οικιακό (μέσω των easyWallbox / Connectd Wallbox), ή δημόσιο δίκτυο φόρτισης. Η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 50χλμ. 
 
Ο αποδοτικός βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 130 ή 180 ίππους και σε συνδυασμό με τους 60 ίππους του ηλεκτρικού κινητήρα η συνολική απόδοση φτάνει τους 190 (έκδοση Limited) ή του 240 ίππους (εκδόσεις S και Trailhawk). Σε επίπεδο ροπής ο κινητήρας εσωτερικής καύσης προσφέρει 270 Nm και ο ηλεκτροκινητήρας 250 Nm. Τα παραπάνω δεδομένα εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να διαρκεί περίπου 7,5’’ και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130χλμ./ώρα (αμιγώς ηλεκτρική κίνηση) και τα 200χλμ./ώρα (υβριδική κίνηση).    
 
 Το σύστημα 4xe προσφέρει υψηλή απόδοση (έως 240 ίππους), οδηγική ευχαρίστηση (τελική ταχύτητα 130χλμ./ώρα με ηλεκτρική κίνηση και 200χλμ./ώρα σε υβριδική κίνηση), οικονομία καυσίμου (περίπου 2λίτρα/100χλμ. σε υβριδική κίνηση) και φιλικότητα προς το περιβάλλον (λιγότερο από 50γρμ./χλμ. CO2 σε υβριδική κίνηση).     Παράλληλα μια σειρά υπηρεσιών που δημιουργήθηκαν από το τμήμα e-Mobility της FCA θα προσφέρουν μια ακόμα πιο εύκολη, πρακτική και αποδοτική κίνηση σε καθημερινό επίπεδο
 
Τα Renegade 4xe και Compass 4xe θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά τον προσεχή Σεπτέμβριο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (“Limited”, “S” και “Trailhawk”) σε δύο επίπεδα ισχύος (190 ή 240 ίππους) και έξυπνες λύσεις συνδεσιμότητας και φόρτισης, όπως το easyWallbox.Τα δύο μοντέλα με Λ.Τ.Π.Φ. κάτω από 40.000 ευρώ και εκπομπές CO2 κάτω από 50γρμ./χλμ. θα απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου.
 

Facebook Comments