Ακάρ: «Αναμένουμε τους Έλληνες γείτονές μας για συνομιλίες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες»

MarketNews

Ακάρ: «Αναμένουμε τους Έλληνες γείτονές μας για συνομιλίες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προαναγγέλλει λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στα τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία και με αφορμή το μπαϊράμ, ελληνοτουρική συνάντηση στην Άγκυρα.

"Αναμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα με αυτές και παρόμοιες συναντήσεις. Το έργο μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση"είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, όπως μετέδωσε η εφημερίδα "Hurriyet".

Η παραπάνω δήλωση έγινε ενώ ο κ. Ακάρ επισκέπτονταν τα κοινά σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας Βουλγαρίας. Συνοδευόταν από στελέχη της τουρκικής διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πραγματοποίησαν επιθεώρηση στην περιοχή.

Ο Χουλουσί Ακάρ είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η Αγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Παράλληλα επανέλαβε, την πάγια θέση του ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, "στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου", στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε".