Πέτσας: «Μέσα στο 2020 θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων»

MarketNews

Πέτσας: «Μέσα στο 2020 θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στις συντάξεις και τα αναδρομικά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με πληρότητα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που μιλάει, όπως υπογράμμισε, για αναδρομικά 11 μηνών για τις κύριες συντάξεις.

"Η κυβέρνηση για όλους είτε προσέφυγαν είτε όχι στην δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους", επανέλαβε ο κ. Πέτσας.

Για τη θέση της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να αποδοθούν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και "δώρα", σχολίασε ότι αυτό που προτείνει είναι πολίτικη επιλογή και όχι συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ .

Για τον αριθμό των συνταξιούχων, ο κ. Πέτσας αντέκρουσε τη θέση ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν παίρνουν τίποτα, λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα να λες ότι η αναδρομική σύνταξη δεν θα πάρει αναδρομικά και άλλο ότι ο συνταξιούχος δεν θα πάρει αναδρομικά. Γιατί είναι σαν να λέμε ότι αυτός που παίρνει επικουρική δεν παίρνει κύρια σύνταξη. Επομένως μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των συντάξεων με τους δικαιούχους διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Είπε ακόμη ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα οφειλόμενα και "θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι όσο νωρίτερα από τον Δεκέμβριο, εξαρτάται κυρίως από τα ταμειακά μας αποθέματα".