Το επιπρόσθετο επίδομα που δινόταν τους τελευταίους μήνες στους άνεργους Αμερικανούς πήρε τέλος σήμερα καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα καινούριο πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εν μέσω της κρίσης του νέου κορωνοϊού.

Καθώς απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες μέχρι τις προεδρικές εκλογές, τα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για την αδυναμία τους να βρουν ένα κοινό σχέδιο. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και οι επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν κατάφεραν να βρουν ένα σημείο συνεννόησης, το βράδυ της Πέμπτης. Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να συνεχιστεί η καταβολή των 600 δολαρίων την εβδομάδα μέχρι τον Ιανουάριο, τουλάχιστον. Οι Ρεπουμπλικάνοι από την άλλη θέλουν να μειωθεί το ποσό αυτό, θεωρώντας ότι εμποδίζεται η επιστροφή των ανέργων στην αγορά εργασίας, αφού παίρνουν περισσότερα χρήματα έτσι, παρά αν εργάζονταν.

Για εκατομμύρια Αμερικανούς που έχασαν τη δουλειά τους από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν, έστω και προσωρινά, μια βοήθεια που για κάποιους ήταν ζωτικής σημασίας. Το επίδομα ανεργίας ποικίλλει, ανάλογα με την Πολιτεία και η διάρκειά του κυμαίνεται από τρεις έως έξι μήνες.

Facebook Comments