“Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το κάνουμε, και θα το κάνουμε γιατί το κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη”.

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της σημερινής τηλεδιάσκεψης για τον κορονοϊό.

“Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή στη μάχη που όλοι μαζί δίνουμε συντεταγμένα από τον Φεβρουάριο, πολιτεία και κοινωνία, ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού. Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μία σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων η οποία, όμως, διαφέρει ουσιωδώς από το πρώτο κύμα της πανδημίας και αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο και μας προβληματίζει και μας ανησυχεί”, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

“Θα πρέπει να το πούμε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε απέναντι στα μέτρα συμμόρφωσης στο εσωτερικό της χώρας μας κατά το μήνα Ιούλιο. Και σε αυτό πιστεύω ότι έχουμε όλοι μια ευθύνη για αυτό. Μόλις το 10% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, τα πιο πολλά κρούσματα αυτή τη στιγμή είναι εγχώρια”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Είχαμε δηλώσει με πολύ καθαρό τρόπο στις ανακοινώσεις που έγιναν στα τέλη Απριλίου από εμένα και από τα μέλη της Κυβέρνησης και από όλους τους αρμόδιους και από τον Νίκο και από τον Σωτήρη ότι το σχέδιο της επόμενης μέρας δεν είναι ένα σχέδιο εξόδου από την υγειονομική και την οικονομική κρίση, ούτε είναι ένα απλό σχέδιο επιστροφής σε κάποια κανονικότητα. Κανονικότητα όπως τη γνωρίζαμε μέχρι το Φεβρουάριο και έως ότου η επιστημονική κοινότητα ανακαλύψει το πολυπόθητο εμβόλιο, αλλά και τα απαραίτητα θεραπευτικά πρωτόκολλα, δεν υπάρχει. Για αυτό και κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται”, υπογράμμισε εν συνεχεία.

Νωρίτερα:

Νέο μήνυμα θα απευθύνει προς τους πολίτες την Τετάρτη το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμά του θα απευθυνθεί στους πολίτες σχετικά με τον κορονοϊό και αναμένεται να επιστήσει την προσοχή σε όλους όσον αφορά στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ώστε να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά και μετάδοση του ιού.

Το μήνυμα, το οποίο αναμένεται να μαγνητοσκοπηθεί αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που έχει σημάνει συναγερμός μετά τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού και τα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται.

Facebook Comments