Γώγος: «Πιθανή η κλιμάκωση των μέτρων αν συνεχιστεί η ανοδική τάση»

MarketNews

Γώγος: «Πιθανή η κλιμάκωση των μέτρων αν συνεχιστεί η ανοδική τάση», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η χαλάρωση και η διασπορά του ιού όπως είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Τα συνολικά 121 κρούσματα την Τρίτη ανέβασαν τον δείκτη R στο 1, είπε ο κ. Γώγος. Αυτό είναι κάτι το οποίο ανησυχεί τους ειδικούς ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται η επιδημία να έχει ανοδική τάση. "Είμαστε σε φάση που τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα", τόνισε και προσέθεσε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη.

Επίσης, ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει και κλιμάκωση στα μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση.

Βασικό πρόβλημα παραμένει το θέμα με τους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού. Αποτελεσματικό μέτρο δεν υπάρχει, όπως εξήγησε. "Ο ολιγοσυμπτωματικός είναι περισσότερο μεταδοτικός από τον τελείως ασυμπτωματικό", επεσήμανε ο κ. Γώγος.

Σχετικά με τη έξαρση του ιού λόγω της κινητικότητας των νέων που δεν τηρούν τα μέτρα ο καθηγητής είπε πως "η περίοδος αυτή είναι η περίοδος των νέων. Είναι δεδομένο ότι κυρίως οι νέοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό."

Πρέπει να βρούμε έναν αποτελεσματικότερο τρόπο επικοινωνίας μαζί τους, ανέφερε ο καθηγητής.

Σημειώνεται πως σήμερα Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο μήνυμα στους πολίτες, για την ανάγκη τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό. Θα προηγηθεί νέα τηλεδιάσκεψη.