Το ράλι του χρυσού φαίνεται να μην έχει τέλος, με τους αναλυτές, μέσω μπαράζ εκθέσεών τους το τελευταίο διάστημα, να προβλέπουν περαιτέρω άνοδο της τιμής του και νέα ιστορικά ρεκόρ. Το πολύτιμο μέταλλο έχει γίνει το απόλυτο επενδυτικό καταφύγιο σε αυτήν την περίοδο υψηλής αβεβαιότητας η οποία και θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη.

Όπως σημειώνει η Société Générale, με μεγάλο μέρος του αποθέματος των παγκόσμιων κρατικών ομολόγων να έχει σχεδόν μηδενικές αποδόσεις, η εστίαση των επενδυτών έχει στραφεί σε άλλες πηγές διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου τους και ο χρυσός κερδίζει έδαφος.

Ενώ η συσχέτιση μεταξύ χρυσού και μετοχών έχει γίνει αναμφίβολα θετική από τα χαμηλά που άγγιξαν οι μετοχές τον Μάρτιο, μια άλλη σοβαρή περίοδος αποστροφής κινδύνου θα μπορούσε να προκαλέσει την απόκλιση των επιδόσεων των μετοχών και του χρυσού, όπως εκτιμά και έτσι συστήνει long θέσεις στον χρυσό και παράλληλο σορτάρισμα των μετοχών.

Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, παρά την έκρηξη που έχει σημειώσει ο χρυσός το τελευταίο διάστημα, αγγίζοντας ιστορικά υψηλά επίπεδα και ξεπερνώντας τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι μετοχές και ο χρυσός θα μπορούσαν να αρχίσουν να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με μεγάλος κερδισμένο φυσικά, το πολύτιμο μέταλλο.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments