Γραμμή Μαξίμου-Ιεράς Συνόδου για τις λιτανείες

MarketNews

Γραμμή Μαξίμου-Ιεράς Συνόδου για τις λιτανείες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Γραμμή συνεννόησης με την Ιεραρχία έχει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί η οριστική λύση για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις λειτουργίες της ημέρας.

Πρόσωπο-κλειδί που έχει αναλάβει τη συνεννόηση είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει και καλές σχέσεις με την Εκκλησία, ενώ και η Εκκλησία μέχρι στιγμής έχει τείνει ευήκοον ους στις προτροπές της πολιτείας. Μάλιστα, ειδικό ρόλο στο παρασκήνιο διαδραματίζει και ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας, ένα πρόσωπο αξιοσέβαστο και για τους ιεράρχες, με στενή σχέση με την Εκκλησία. 

Στόχος είναι οι φετινές λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου να είναι εντός των ορίων των Ιερών Ναών και χωρίς τον συγχρωτισμό των πολιτών, αλλά, όπως και το Πάσχα, είναι απαραίτητο να υπάρχει η συναίνεση της Εκκλησίας, προκειμένου να μην διαρραγεί το μέτωπο, με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Στο τραπέζι, άλλωστε, είναι και η μείωση του πλαφόν των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια από 100 σε 50, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα που παρατηρούνται σε τελετές ή πάρτι που σχετίζονται με μυστήρια. 

Ο εξ απορρήτων