Μηδενική κατανάλωση, αυτονομία άνω των 450 χιλιομέτρων, προηγμένα συστήματα και ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης BMW X.  H ολοκαίνουρια iX3 αναμένεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2021, ωστόσο είναι διαθέσιμη προς παραγγελία από τώρα, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 67.900 ευρώ.  
 
Τροφοδοτείται από έναν υψηλής ενεργειακής απόδοσης ηλεκτροκινητήρα ισχύος 286 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh. Η αυτονομία, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, αγγίζει τα 459 χιλιόμετρα, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. 
 
Η μπαταρία υποστηρίζει μονοφασική φόρτιση έως 7,4 kW και τριφασική έως 11 kW. Μέσω παροχής 150 kW μπορεί να αναπληρώσει το 80% της ενέργειας σε 34 λεπτά.  Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το καλώδιο δημόσιας φόρτισης, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και το καλώδιο οικιακής φόρτισης «Flexible Fast Charger». Στάνταρ είναι και η νέα γενιά του λειτουργικού ID7, που επιτρέπει ασύρματες (over the air) ενημερώσεις όλων των συστημάτων του οχήματος.  
 
Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο εξοπλιστικών εκδόσεων. Η στάνταρ έκδοση «Inspiring» φέρει αεροδυναμικές ζάντες 19 ιντσών, προβολείς LED, πανοραμική ηλιοροφή, αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Steering και Lane Control Assistant, Lane Change Warning και Lane Departure Warning, καθώς και προσαρμοζόμενη ανάρτηση, Park Distance Control με εμπρός/πίσω αισθητήρες, δείκτη πίεσης ελαστικών και σύστημα συναγερμού.  
 
Στο βασικό εξοπλισμό διατίθεται επίσης σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, το πακέτο Storage, ο ατμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού τριών ζωνών, οι δύο ψηφιακές οθόνες, το σύστημα πλοήγησης και η ασύρματη φόρτιση smartphone.  Η έκδοση «Impressive» περιλαμβάνει επιπλέον ζάντες 20”, προβολείς Adaptive LED, τα συστήματα Head-Up Display, High Beam Assistant και Parking Assistant Plus με κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών της BMW, ηχοσύστημα Hi-Fi Harman Kardon surround και WiFi hotspot.

Facebook Comments