Ανησυχία Μαγιορκίνη σχετικά με τον αριθμό των νοσηλευομένων- Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο

MarketNews

Ανησυχία Μαγιορκίνη σχετικά με τον αριθμό των νοσηλευομένων- Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, από σήμερα, Τρίτη, λοιπόν, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια στις περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας καθώς και στους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Από τις 17 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία καθώς και από τα χερσαία σύνορα. Επιπλέον, αναστέλλονται σε όλη τη χώρα δημόσιες εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επεκταθεί η απαγόρευση και σε άλλες περιοχές, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιοργκίνης, καθηγητής τμήματος υγιεινής & επιδημιολογίας Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, προσθέτοντας ότι είναι κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο.

Ο κ. Μαγιοργκίνης σημείωσε ότι η χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού, καθώς και η ατομική ευθύνη, είναι οι βασικοί πυλώνες για την ανάσχεση της πανδημίας, ενώ ανέφερε ότι αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων θα οδηγηθούμε σε εντατικοποίηση των μέτρων σε όλη την επικράτεια. Σχετικά με τον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, είπε πως είναι ανησυχητικός καθώς δείχνει ότι υπάρχει μια επιτάχυνση και ότι υπάρχει μια δυναμική ενός δεύτερου κύματος.