Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου κινούνται στην έναρξή τους οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αποτιμούν αφενός τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και αφετέρου τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στις 16:01, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,14% στις 16.336,01 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,04% στις 4.336,04 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες  0,12% στις 1.874,75 μονάδες.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Wall Street το μότο ότι οι δείκτες κάνουν δύο βήματα μπροστά… ένα πίσω. Χθες οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με απώλειες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η δεύτερη συνεδρίαση μετά την επέτειο των πέντε ετών συνεχούς bull market στη Wall Street, η οποία ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου 2009. Από την ημερομηνία εκείνη, ο δείκτης – βαρόμετρο της αμερικανικής αγοράς, ο S&P 500, έχει κερδίσει 177%. Ωστόσο, οι μετοχές του δείκτη διαπραγματεύονται σήμερα 37% χαμηλότερα σε σχέση με τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 30 συνεδριάσεων.

Στο ταμπλό, κέρδη 6,3% σημειώνει η J.C. Penney, καθώς η Citigroup αναβάθμισε τη σύσταση της σε «buy» από «neutral», τονίζοντας ότι η εταιρεία θα επιτύχει τους στόχους των εσόδων και των περιθωρίων κέρδους φέτος.

Η FuelCell Energy καταγράφει άλμα 17%, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου χρήσης 2014 έφτασαν στα 44,4 εκατ. δολάρια, υψηλότερα από τα 42,3 εκατ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν ήδη καταγράψει σημαντική άνοδο αυτόν τον μήνα.

Στον αντίποδα, η Urban Outfitters υποχωρεί κατά 6%, καθώς ο CEO της εταιρείας, Richard Hayne, ανακοίνωσε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ επηρεάσαν τις πωλήσεις της αλυσίδας ενδυμάτων.

Facebook Comments