Για τις υψηλές επιδόσεις της στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβέρνησης (Environmental-SocialGovernance-‘ESG’) και τη σημαντική περαιτέρω βελτίωση που πέτυχε στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης σε ετήσια βάση, διακρίθηκε η Alpha Bank, διατηρώντας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη θέση της στον δείκτη αειφορίας Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series.

Με τη διάκριση αυτή, η Alpha Bank ενδυναμώνει τη συμμετοχή της στην παγκόσμια προσπάθεια δημιουργίας ενός βιώσιμου μέλλοντος για την οικονομία και τον πλανήτη. Ενδεικτικά, από το 2004, η Τράπεζα είναι μέλος της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών UNEPFI (United Nations Environment Programme Finance Initiative) και τον Αύγουστο του 2019, προσυπέγραψε τις έξι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, ενώ διαχρονικά σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα προώθησης της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και επενδύει στην εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών και τεχνολογιών.

Ο Δείκτης FTSE4Good περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες με θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση και χρησιμοποιείται από πολλούς φορείς της αγοράς για τη δημιουργία και αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων. Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρική Υπευθυνότητα της Alpha Bank και τους Διεθνείς Φορείς και Δείκτες στους οποίους συμμετέχει, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.

Facebook Comments