Βατόπουλος: «Υγειονομική βόμβα η Μόρια»

MarketNews

Βατόπουλος: «Υγειονομική βόμβα η Μόρια», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Για τις εικόνες ντροπής με τους χιλιάδες μετανάστες να κοιμούνται στους δρόμους με τα μωρά τους μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, "είναι μια κατάσταση αδιέξοδη. Δεν έχω πλήρη εικόνα, αλλά είναι απολύτως σαφές πως χιλιάδες άνθρωποι χωρίς υποδομή, τουαλέτες κλπ, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον είναι προϋπόθεση για μετάδοση νοσημάτων. Φοβάμαι για τροφικές δηλητηριάσεις, για μολυσμένο νερό, όπως βλέπω τις εικόνες. Μιλάμε για μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί".

Αναφορικά με την χθεσινή αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην χώρα μας ο ίδιος σχολίασε πως "γενικώς θα βλέπουμε αυξομειώσεις αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί τόσο το να παρακολούθουμε τις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές που αυξάνονται και γενικώς είμαστε σε μια ασταθής ισορροπία που μπορεί να ανατραπεί ανα πάσα στιγμή ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να χαλαρώνονται τα μέτρα".