Το αποκεφαλισμένο σώμα του θείου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εκτεθεί για να μπορούν να το δουν οι αξιωματούχοι του καθεστώτος, έχει αποκαλύψει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον δημοσιογράφο Μπομπ Γούντγουορντ.

«Σκότωσε τον θείο του και τοποθέτησε το πτώμα του στις σκάλες» ενός κυβερνητικού κτιρίου, είπε στον αμερικανό δημοσιογράφο που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate και συγγραφέα του βιβλίου «Rage» που κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

«Το κεφάλι του είχε κοπεί και τοποθετηθεί στο στήθος του», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου.

Ο Τζανγκ Σονγκ-Τεκ, εξ αγχιστείας θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν, θεωρούμενος τότε δεύτερος στην ιεραρχία της βορειοκορεατικής ηγεσίας, εκτελέσθηκε τον Δεκέμβριο 2013 για «προδοσία».

Η Πιονγκγιάνγκ δεν διευκρίνισε ποτέ με ποιον τρόπο εκτελέσθηκε ο Τζανγκ Σονγκ-Τεκ, ενώ πολλές φρικτές και συχνά αντιφατικές, εκδοχές είχαν κυκλοφορήσει στον Τύπο.

Η εκδοχή του Ντόναλντ Τραμπ – ο οποίος, περιγράφοντας αυτήν την φρικαλεότητα, μάλλον θέλησε να δείξει την εγγύτητά του με τον ηγέτη του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας – είναι η πρώτη που αναφέρεται σε αποκεφαλισμό του θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ «μου λέει τα πάντα. Μου τα έχει πει όλα», λέει ο Ντόναλντ Τραμπ στο βιβλίο «Rage», που είναι η συνέχεια του βιβλίου «Fear: Trump in the White House» του 2018.

Facebook Comments