Αμετάβλητα στο 0% με 0,25% διατήρησε τα επιτόκια η Fed

MarketNews

Αμετάβλητα στο 0% με 0,25% διατήρησε τα επιτόκια η Fed, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αμετάβλητα στο 0% με 0,25% άφησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ όπως αναμενόταν, ενώ παράλληλα έστειλε σήμα ότι θα τα διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα ως και το τέλος του 2023.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed τονίζει ότι «αναμένει να διατηρήσει μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική» μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2% κατά μέσο όρο και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό να εδραιωθούν στο 2%.

Το νέο ανακοινωθέν αντανακλά το νέο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας με βάση το οποίο ο πληθωρισμός θα επιτρέπεται να υπερβαίνει το 2% μετά από περιόδους χαμηλών πιέσεων στις τιμές.

Η απόφαση της Fed λήφθηκε με 8 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Ο Ρόμπερτ Κάπλαν τάχθηκε υπέρ μιας «μεγαλύτερης ευελιξίας όσον αφορά τα επιτόκια», ενώ ο Νέελ Κασκάρι ήθελε η Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια μέχρι ο «δομικός πληθωρισμός να αγγίξει το 2% σε σταθερή βάση».