H νέα γενιά του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου Nissan Z Proto

Σάλτας Νίκος

H νέα γενιά του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου Nissan Z Proto  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv
Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του  σε μια εικονική εκδήλωση παγκοσμίου εμβέλειας από το Nissan Pavilion στη Yokohama, το πρωτότυπο αυτοκίνητο διαθέτει νέο σχεδιασμό εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και έναν κινητήρα V-6 twin turbo με χειροκίνητο κιβώτιο. 
 
Δημιουργημένο με την έμπνευση της ομάδας σχεδιασμού στην Ιαπωνία, το Z Proto διαθέτει ένα νέο, ελκυστικό εξωτερικό σχεδιασμό  με σιλουέτα που επικοινωνεί τον σεβασμό στο αρχικό μοντέλο. Διαθέτει ένα λαμπερό κίτρινο χρώμα πέρλας, σε συνδυασμό με μαύρη οροφή, ως  φόρο τιμής στο δημοφιλές χρώμα τόσο της πρώτης γενιάς Z (S30), όσο και του 300ZX (Z32).  Ο συνειρμός με το αυθεντικό  Z είναι πιο εντυπωσιακός όταν το Z Proto φαίνεται από το πλάι. 
 
Η γραμμή οροφής ρέει από το ρύγχος προς τα  πίσω, δημιουργώντας  ένα ξεχωριστό προφίλ από το Z πρώτης γενιάς,  του οποίου το πίσω άκρο ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από το ύψος του μπροστινού φτερού, δίνοντας στο Z μια μοναδική στάση. Η μετάβαση της υπογραφής από το πίσω κρύσταλλο στη χαμηλή θέση της πίσω ουράς, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο  αποτέλεσμα.  
 
Το πίσω μέρος είναι εμπνευσμένο  από τα πίσω φώτα του 300ZX (Z32), που ερμηνεύονται σχεδιαστικά εκ νέου, πλήρως ανταποκρινόμενα στην σύγχρονη εποχή.  Μέσα σε ένα ορθογώνιο μαύρο τμήμα που διατρέχει το πίσω μέρος και περικλείεται από τις εξωτερικές άκρες, τα πίσω φώτα LED μεταδίδουν μια έντονη λάμψη. Οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και οι διπλές εξατμίσεις συμπληρώνουν την εντυπωσιακή παρουσία του Z Proto στον δρόμο.  
 
Η ομάδα εσωτερικού σχεδιασμού αναζήτησε συμβουλές από θρυλικούς οδηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού  για να δώσει στο Z Proto μια ιδανική καμπίνα σπορ αυτοκινήτου, τόσο για τον δρόμο, όσο και για την πίστα. Αυτό γίνεται εμφανές από τον πίνακα οργάνων του  Ζ. Όλες οι ζωτικές πληροφορίες βρίσκονται στην  ψηφιακή οθόνη  των 12,3 ιντσών και είναι διατεταγμένες με τρόπο τέτοιο ώστε να βοηθούν τον οδηγό να τις κατανοήσει με μια ματιά. 
 
 Το νέο, βαθύ τιμόνι προσφέρει στον οδηγό άμεση απόκριση και γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες, χωρίς να θυσιάζει την vintage αισθητική.  Πινελιές κίτρινου χρώματος βρίσκονται σε ολόκληρη την καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των ραφών στο ταμπλό. Τα καθίσματα διαθέτουν ειδική κίτρινη πινελιά και μια ιδιαίτερη λωρίδα σχεδιασμού  στο κέντρο που δίνει βάθος.   
 
 Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγή παρανοήσεων,  το Z Proto διαθέτει ισχυρές επιδόσεις. Κάτω από το μεγάλο καπό  υπάρχει ένας ενισχυμένος V6 κινητήρας διπλού turbo, που συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Καθώς πρόκειται για  πρωτότυπο μοντέλο, οι εργασίες για τον συγχρονισμό της ισχύος του βρίσκονται τώρα στην φάση της εξέλιξης, εμπνευσμένες από την  χάρη και τον έλεγχο που ορίζει  το λογότυπο  Z, εδώ και 50 χρόνια.
 
Το αυθεντικό Z δημιουργήθηκε για να φέρει τη χαρά και τον ενθουσιασμό ενός σπορ αυτοκινήτου,  σε όσο το δυνατόν περισσότερους τυχερούς ιδιοκτήτες.
 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά Z Proto

Κινητήρας

V-6 twin turbo

Μετάδοση

Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Μήκος

4,382 mm

Πλάτος

1,850 mm

Ύψος

1,310 mm

Διαστάσεις ελαστικών

Εμπρός: 255/40R19

Πίσω: 285/35R19