Ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά το ουσιαστικό είναι τι θα συζητηθεί και για ποιους λόγους θα συναντηθούμε, ανέφερε”.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης έτοιμος για μια επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ διευκρίνισε πως η απόσυρση του Oruc Reis και ο χώρος που δίνει στις διπλωματικές κινήσεις δεν σημαίνουν με τίποτα πως η Τουρκία παραιτείται των επιχειρήσεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Αυτό αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με την Ηurriyet, ακυρώνοντας τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που είχε δηλώσει πως το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο αποσύρθηκε για λόγους συντήρησης και πως θα επαναλάβει σύντομα τις επιχειρήσεις του. 

Facebook Comments