Tέσσερις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες έχει προσλάβει η Τράπεζα Πειραιώς ως συμβούλους για την ΑΜΚ ύψους 7,33 δις. ευρώ, όπως δήλωσαν στο Reuters δυο τραπεζίτες που γνωρίζουν τα της διαδικασίας.

«Οι Goldman Sachs, Barclays, Deutsche Bank και Bank of America-Merrill Lynch θα είναι οι σύμβουλοι» της έκδοσης των νέων μετοχών, δήλωσε ο ένας τραπεζίτης.

 

Οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της Πειραιώς, χρειάζονται συνολικά 27,5 δις. ευρώ προκειμένου να βελτιώσουν τη φερεγγυότητά τους, ευελπιστώντας ότι θα ανακτήσουν την πρόσβαση σε διατραπεζικά κεφάλαια, ώστε να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

 

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα χορηγηθούν από το ΤΧΣ, με αντάλλαγμα μετοχές.Στο πλαίσιο του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, τουλάχιστον το 10% των νέων μετοχών από τις τέσσερις τράπεζες πρέπει να αγοραστεί από την αγορά, προκειμένου οι τράπεζες να παραμείνουν ιδιωτικές.

 

Η Πειραιώς αισιοδοξεί ότι θα αντλήσει 733 εκατ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να αποφύγει να τεθεί υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ.

Facebook Comments