Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αναβάθμισε την αξιολόγηση της οικονομίας τον Μάιο για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες, κάτι που υποδεικνύει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης επιταχύνονται. Σύμφωνα με μηνιαία οικονομική έκθεση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, η οικονομία ανακάμπτει σταδιακά. Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμίες.

Το Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιαπωνίας επεκτάθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς τα κέρδη από τις καταναλωτικές δαπάνες και η ανάκαμψη των εξαγωγών βοήθησε την οικονομία να ανακτήσει την πορεία της σε σχέση με την ύφεση που αντιμετώπιζε το περασμένο έτος.

«Αναμένουμε πως η οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει, καθώς η βελτίωση στις εξαγωγές, η οικονομική τόνωση και η νομισματική πολιτική θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη», αναφέρεται σε έκθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, έχει θέσει σε εφαρμογή την επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και των βαρέων φορολογικών δαπανών, με στόχο να σταματήσουν οι επικρίσεις σχετικά με τον πληθωρισμό. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης, καθώς η ασθενής κατάσταση του γιεν ωθεί τις μαζικές εξαγωγές αυτοκινήτων, χάλυβα και χημικών ουσιών, αναφέρεται στην έκθεση του υπουργικού συμβουλίου. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η βιομηχανική παραγωγή ανακάμπτει σταδιακά.

Facebook Comments