Αντιλαμβάνομαι από ορισμένους μια ενόχληση της Αθήνας από τη σπουδή της Κύπρου να βάλει “βέτο” στην Ε.Ε. για το θέμα των κυρώσεων σε Λευκορώσους αξιωματούχους, την ώρα που η Ε.Ε. δεν δέχεται να επιβάλλει κυρώσεις σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που ζητά η Λευκωσία για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της.

Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι σε τι μας ενοχλεί η Κύπρος. Μήπως τώρα που δρομολογούνται οι διερευνητικές επαφές, ξεχάσαμε ποιο είναι το πρόβλημα; Ξεχάσαμε ποια είναι και τι κάνει η Τουρκία, η οποία ασκεί συστηματικό bullying στην περιοχή; Μήπως ξεχνάμε πολύ εύκολα, όταν πριν από δέκα μέρες είχαμε κάνει το αίτημα για κυρώσεις παντιέρα;

Η Λευκωσία κάνει αυτό που καταλαβαίνει σωστό και, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, θα επιμείνει και στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης μετά το μπλόκο της απόφασης σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Και καλά θα κάνει, για να στείλει ένα μήνυμα στους οσφυοκάμπτες της Ε.Ε. ότι δεν μπορούν διαρκώς να κάνουν pr εκεί που τους παίρνει, δηλαδή στη Λευκορωσία, και όταν θίγεται η κυριαρχία ενός κράτους-μέλους να κάνει την πάπια και να σπουδαιολογεί τον ρόλο του παραβάτη που τυχαίνει και τρίτο κράτος.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments