Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Briefing, με τον Γ. Πιέρρο, όπου ενστερνίστηκε τον χαρακτηρισμό που απέδωσε ο Αλ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αρχικά, ο κ. Σπίρτζης είπε «Δεν τα βάζουμε στη ζυγαριά, το τι έλεγε και το τι έκανε σαν αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ. Γιατί αν το κάνουμε αυτό, τότε είναι που η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση και σήμερα ως κυβέρνηση δύση με την ανατολή, είναι η μέρα με τη νύχτα».

Ερωτηθείς για το αν, με βάση αυτό που υποστηρίζει για τις κινήσεις της παρούσας κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό που απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον πρωθυπουργό ως «πολιτικού απατεώνα», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Προφανώς επιβεβαιώνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς, και επειδή έχει γίνει και πολλή συζήτηση για αυτόν τον χαρακτηρισμό, πραγματικά θα άξιζε τον κόπο να δείτε τους χαρακτηρισμούς του κ. Μητσοτάκη και προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς τον τότε πρωθυπουργό για να βγάλει κανείς άκρη και να κάνει και τις απαραίτητες συγκρίσεις».

Ακόμη, ο Χ. Σπίρτζης σημείωσε «Σήμερα η επίσκεψη Πομπέο, η οποία είναι βαρύνουσας σημασίας επίσκεψη μέσα στην εθνική κρίση, συνοδεύτηκε από μια ανακοίνωση που δεν εκθέτει την κυβέρνηση μόνο στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά την εκθέτει και διεθνώς. Μιλάω για την ανάρτηση δύο υπουργικών κειμένων, μετά το τέλος της συνάντησης», διευκρινίζοντας ότι δεν πιστεύει πως έγινε εκ παραδρομής λάθος.

Επιπλέον, τόνισε ότι  «αυτό που ισχύει, είναι ότι ο κ. Δένδιας με την σοβαρότητα που πρέπει να έχει ως υπουργός Εξωτερικών, δεν μπορεί να έχει την ίδια επιχειρηματολογία με αυτή που είχαν τα στελέχη της ΝΔ πριν τις εκλογές, με αυτήν που είχαν τα ακραία στοιχεία της κοινωνίας μας που μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας απειλούσαν, λέγοντας μας προδότες που προδίδουν την χώρα και την Μακεδονία. Τους κάλυπτε προεκλογικά η ΝΔ σε όλη την Βόρεια Ελλάδα».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί ο κ. Δένδιας να έχει «την επιχειρηματολογία που είχαν στελέχη της ΝΔ, όταν διοργάνωναν διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την ‘’προδοσία’’ με την Συμφωνία των Πρεσπών, που ήταν σύσσωμη η ΝΔ εκεί, και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, μαζί με αυτά τα ακραία στελέχη. Σήμερα λοιπόν, ο υπουργός Εξωτερικών, και το υπουργείο στο οποίο ηγείται, έβγαλε την πρώτη ανακοίνωση διότι αυτό πίστευε και γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Και μετά από το κάζο, αν θέλετε, έγινε διορθωτική ανακοίνωση, την οποία αν την διαβάσετε δεν είναι καλύτερη από την πρώτη. Μιλάει για μνημείο σταθερότητας, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έχει ποτέ αυτό η ΝΔ μέχρι σήμερα, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μνημείο σταθερότητας για την χώρα, για την περιοχή, για την Ευρώπη, για τα Βαλκάνια;Πρώτη φορά το είπε. Εμείς, λοιπόν, τους καλωσορίζουμε στην γραμμή των εθνικών θεμάτων υπέρ της Ελλάδας, στις συμφωνίες, όχι για μικροκομματικό όφελος, αλλά για το όφελος της χώρας μας και του λαού, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, και να τους παροτρύνουμε να κάνουν το ίδιο στα εθνικά θέματα που θα χειρίζονται από εδώ και πέρα». 

Δείτε το βίντεο

 

 
 
 
 

 

 

Facebook Comments