Με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο Ηλίας Ψινάκης μετά την απολογία του στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη που χειρίζεται τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, δια υπομνήματος αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή, υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου για την οποια ο Δήμος ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος και σε κάθε περίπτωση από την πλευρά τους έγιναν όλα βάση των νομίμως προβλεπόμενων.

Ο συνηγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε πως : «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής».

Από την πλευρά του ο επίσης συνήγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής σημείωσε ότι: Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Facebook Comments