Η 100% ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία των μοντέλων της DS AUTOMOBILES σε compact διαστάσεις. Κοιτώντας για πρώτη φορά το DS 3 CROSSBACK E-TENSE, αυτό που παρατηρεί κάποιος, είναι η διατήρηση του avant – garde στυλ, σε μια εκδοχή που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη την εικόνα του μοντέλου.
 
 Η εντυπωσιακή του εμφάνιση, με τους μεγάλους τροχούς και τις κομψές λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στη γκάμα των εκδόσεων του DS 3 CROSSBACK, υπογραμμίζουν τη διαφορετικότητα και την ξεχωριστή προσέγγιση σε μια κατηγορία που συνεχώς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. H οδηγική απόλαυση παραμένει πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ την ίδια στιγμή απογειώνεται η πρακτικότητα, η φιλική διάθεση προς το περιβάλλον, αλλά και η εξαιρετική οικονομία στα κόστη χρήσης.  
 
Το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας “multi-energy” πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50KWh) κάτω από το πάτωμα, προσδίδοντας ασυμβίβαστη ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Εκτός από την πληρότητα του εξοπλισμού, σημαντικό στοιχείο για την ευχάριστη παραμονή στην καμπίνα του DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι και η απαράμιλλη άνεση.  
 
Με μήκος 4,12 μέτρων, πλάτος 1,79 μ. και με ύψος 1,53 μέτρα Με μήκος 4,12 μέτρων, πλάτος 1,79 μ. και με ύψος 1,53 μέτρα, διατηρώντας ακέραιες τις διαστάσεις του DS 3 CROSSBACK, το E-TENSE  προσφέρει την εικόνα του compact μοντέλου, που την ίδια στιγμή επιβάλλεται με την ισχυρή προσωπικότητά του. Το κάθισμα των πίσω επιβατών, είναι διαιρούμενο και έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης προκειμένου να αυξηθεί κατά το δοκούν ο χώρος φόρτωσης, που κυμαίνεται από 350 έως 1.050 λίτρα. 
 
 Το ολοκαίνουργιο DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι εφοδιασμένο με μια συστοιχία μπαταριών 50kWh που δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 100KW (136 ίππων). Με δεδομένη και την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα, η αίσθηση των κορυφαίων επιδόσεων που έρχονται… αθόρυβα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα πολύ σημαντικά στις αστικές μετακινήσεις 50 χλμ./ώρα, από στάση, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE φτάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα.
 
 Η τοποθέτηση των μπαταριών στο  πάτωμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της DS AUTOMOBILES, φέρνει πολύ χαμηλά το κέντρο βάρους και δίνει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά στο σύνολο. Έτσι, κάθε βόλτα με το νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE γίνεται ακόμα πιο απολαυστική ως εμπειρία, δίνοντας και ένα άρωμα δυναμισμού που συνήθως δεν συναντάται στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς.
 
 Η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι 50kWh χωρητικότητας των μπαταριών, φτάνει μέχρι τα 320 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (με βάση τον τυποποιημένο κύκλο WLTP), ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πως σε ένα σύγχρονο σταθμό ταχείας φόρτισης 100kW, μπορεί να επιτευχθεί το 80% της φόρτισης των μπαταριών μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. Από εκεί και πέρα, η φόρτιση έως το 100% της χωρητικότητας των μπαταριών, μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 ώρες με επιτοίχιο φορτιστή 11kW.   
 
 Έπειτα από την έλευση του DS 7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid, τo αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense ξεχωρίζει ως πρόδρομος της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας μοναδικά την καινοτομία στην εξέλιξη της βιώσιμης μετακίνησης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την avant-garde αισθητική της Γαλλικής κομψότητας και πολυτέλειας. 
 
Οι διαθέσιμες επιλογές προγραμμάτων οδήγησης είναι:  
• Eco: ο κινητήρας και τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αυτονομία. 
• Normal: ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ αυτονομίας και επιδόσεων. 
• Sport: η μέγιστη ροπή των 260 Nm προσφέρεται από την εκκίνηση, επιτρέποντας την επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα.

Facebook Comments