Η Audi παρουσίασε το Q5 Sportback

Σάλτας Νίκος

Η Audi παρουσίασε το Q5 Sportback  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η γκάμα του ανανεωμένου Q5 εμπλουτίστηκε με μία έκδοση Sportback, απαραίτητη απ ότι φαίνεται στις μέρες μας, όπου η ζήτηση για «κουπέ SUV» φαίνεται να αυξάνεται. Βασισμένο στο ίδιο δάπεδο και μηχανικά μέρη του Q5, το Q5 Sportback είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο με μήκος 4,69 μέτρα. Οι χώροι για τους επιβάτες φυσικά είναι πολύ μεγάλοι, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 510 λίτρα

Προαιρετικά το αυτοκίνητο προσφέρεται με την πίσω σειρά καθισμάτων rear bench plus, η οποία μπορεί να μετατοπιστεί πλευρικά και έχει ρυθμιζόμενη κλίση της πλάτης. Επίσης είναι ρυθμιζόμενη κατά μήκος και όταν μετακινηθεί προς τα εμπρός αυξάνει το χώρο αποσκευών (που έχει στάνταρ ηλεκτρική πίσω πόρτα) στα 570 λίτρα. 

Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με 2λιτρο τετρακύλινδρο ντίζελ TDI 204 ίππων, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει μία ακόμα έκδοση του ίδιου κινητήρα, ένας μεγαλύτερος V6 TDI και δύο δίλιτροι βενζινοκινητήρες τούρμπο.

Επίσης, όπως και το Q5, το Sportback θα προσφέρεται και με ένα φορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, σε δύο εκδόσεις ισχύος. Το Q5 Sportback θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο εξάμηνο το 2021 και (εκτός από την αγορά της Κίνας) θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μεξικό. 

Ψηφιακό και διαισθητικό: χειριστήρια και συνδεσιμότητα - Για τα χειριστήρια, τις οθόνες και την ψυχαγωγία, το Q5 Sportback χρησιμοποιεί την ίδια νέα τεχνολογία με το ανανεωμένο Q5: το σύστημα modular infotainment τρίτης γενιάς (ΜIB 3). Στην πλήρη του έκδοση, το Audi virtual cockpit plus διαθέτει την οθόνη 12,3 ιντσών και head-up display. Η έκδοση plus του πολυλειτουργικού τιμονιού επιτρέπει την ασφαλή και απλή λειτουργία των πιο σημαντικών λειτουργιών και οθονών.

Το σύστημα πλοήγησης ΜΜΙ plus συνδυάζεται με οθόνη αφής 10,1 ιντσών.   Η αρχική του οθόνη είναι προσαρμόσιμη. Ο φωνητικός έλεγχος φυσικής γλώσσας χρησιμοποιεί το cloud και μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι είτε λέγοντας “Hey Audi”. Πολλές ρυθμίσεις οχήματος μπορούν να συμπεριληφθούν σε μεμονωμένα προφίλ χρηστών και να αποθηκευτούν στο διαδίκτυο, στην πύλη πελατών myAudi. Κάθε εξουσιοδοτημένος χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά για οποιαδήποτε μοντέλα Audi κατάλληλα εξοπλισμένα.