Στο δεύτερο virtual event που διοργάνωσε στην ιστορία της η Apple προχώρησε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στα αποκαλυπτήρια της νέας της σειράς έξυπνων κινητών τηλεφώνων που περιλαμβάνει τα Apple 12, 12 Mini, 12 Pro και 12 Pro Max.

Συνολικά δηλαδή η Apple ανακοίνωσε τέσσερα νέα μοντέλα iPhone τα οποία έχουν κοινό σημείο αναφοράς την δυνατότητα πρόσβασης στα δίκτυα 5G και το νέο Apple A14 Bionic chip, το οποίο η ίδια η εταιρεία αποκαλεί “το ταχύτερο chip σε smartphone”. Τα δύο μικρότερα μοντέλα της σειράς είναι τα iPhone 12 και iPhone 12 Mini, με οθόνες 6.1 και 5.4 ιντσών, αντίστοιχα. Τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν σε συνολικά πέντε χρωματικές εκδόσεις: deep blue, red, silvery-white, black και soft mint green.

Ο νέος επεξεργαστής A14 Bionic, που βρίσκεται στο εσωτερικό όλων τω συσκευών, είναι ο πρώτος στον χώρο των smartphones που έχει κατασκευαστεί με την διαδικασία των 5 νανομέτρων και δίνει στην σειρά iPhone 12 τις ταχύτερες CPU (κεντρική μονάδα επεξεργαστή) και GPU (μονάδα επεξεργασίας γραφικών), σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Τα iPhone 12 και iPhone 12 Mini εξοπλίζονται με οθόνες Super Retina XDR OLED οι οποίες σχεδόν διπλασιάζουν τις τιμές φωτεινότητας σε σχέση με την προγενέστερη σειρά iPhone 11. Επιπρόσθετα, η νέα σειρά ενσωματώνει την Ceramic Shield, δηλαδή μία επικάλυψη κεραμικών υλικών που προστατεύει την συσκευή από πτώσεις. Επιπλέον, τα δύο βασικά μοντέλα διαθέτουν σύστημα κύριας κάμερας αποτελούμενο από δύο αισθητήρες, έναν υπέρ-ευρυγώνιο και έναν ευρυγώνιο με έκθεση f/1.6, συνδυασμός που βελτιώνει σημαντικά τις λήψεις σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού. Σημαντική προσθήκη και στα δύο η λειτουργία λήψης βίντεο HDR  με Dolby Vision.

Το iPhone 12 Mini θα κοστίζει 700 δολάρια, με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου και τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στις 13 του ίδιου μήνα. Αντίστοιχα, το iPhone 12 θα κοστίζει 800 δολάρια με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν στις 16 Οκτωβρίου και τις πρώτες συσκευές να φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων στις 23 Οκτωβρίου.
 

Facebook Comments