Με σπορ ανάρτηση ειδικά ρυθμισμένη από το τμήμα M και μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen, το αποκλειστικά προσθιοκίνητο, compact σπορ μοντέλο στοχεύει ξεκάθαρα στην υπέρτατη οδηγική απόλαυση.
 
Ο δίλιτρος κινητήρας τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo είναι άμεσος απόγονος της έκδοσης που χρησιμοποιεί η BMW M135i xDrive – η ισχυρότερη τετρακύλινδρη μονάδα του BMW Group – και αποδίδει 195 kW (265 hp). Οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.
 
 Όπως στην BMW M135i xDrive, το σπορ σύστημα φρένων της M με κόκκινες δαγκάνες (για πρώτη φορά σε μοντέλο της BMW Σειράς 1) προσφέρει αξιόπιστη πέδηση. Οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου Y spoke 553 M 18” προσφέρονται αποκλειστικά με την BMW 128ti, ενώ σπορ ελαστικά (Michelin Pilot Sport 4) διατίθενται κατόπιν παραγγελίας χωρίς επιπλέον χρέωση.
 
 Αποκλειστικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό της BMW 128ti της χαρίζουν μία ξεχωριστή εμφάνιση. Χρησιμοποιώντας ως βάση το μοντέλο M Sport, εμπλουτίζεται με ειδικές επενδύσεις και διάκοσμο, πλαϊνές ποδιές και ένα λογότυπο “ti” μπροστά από τους πίσω τροχούς σε σπορ κόκκινο χρώμα. Εάν ο πελάτης παραγγείλει την BMW 128ti σε φινίρισμα Melbourne Red ή Misano Blue metallic, οι λεπτομέρειες και το έμβλημα “ti” (που μπορεί να παραληφθεί, εάν το επιθυμεί) είναι μαύρου χρώματος. 
 
Ο βασικός εξοπλισμός στη Γερμανία περιλαμβάνει άφθονα στοιχεία Shadowline με μαύρη μάσκα BMW kidney και μαύρα καλύμματα καθρεπτών, ενώ τα προαιρετικά φώτα BMW Individual Shadowline για τους προβολείς διαμορφώνουν μία πιο σκουρόχρωμη εμφάνιση, καθώς απουσιάζουν και αρκετές λεπτομέρειες χρωμίου.
 
 Στο εσωτερικό, υπάρχουν άφθονες κόκκινες πινελιές, όπως μία μεγάλη επιφάνεια Race Red στις πλάτες των στάνταρ σπορ καθισμάτων, το κεντημένο λογότυπο “ti” στο κεντρικό υποβραχιόνιο και οι εντυπωσιακές ραφές στα υπόλοιπα υποβραχιόνια, τις επενδύσεις των θυρών και τα πλαίσια οργάνων. Η στεφάνη του σπορ τιμονιού Μ όπως και το κάλυμμα του αερόσακου κοσμούνται με κόκκινη ραφή.
 
 Η BMW 128ti φέρνει νέα πνοή στη μακροχρόνια παράδοση της BMW. Ήδη από τη δεκαετία του 1960s το έμβλημα “TI” (αργότερα “ti”) συμβολίζει το “Turismo Internazionale” και αποτελεί σήμα κατατεθέν των εξαιρετικά σπορ μοντέλων της φίρμας – από τις θρυλικές BMW 1800 TI και BMW 2002 TI μέχρι τις BMW 323ti Compact και BMW 325ti Compact (τέλη της δεκαετίας του 1990).

Facebook Comments