Κίνα: $6 δισ. από την έκδοση ομολόγου στην αμερικανική αγορά

Reuters

Κίνα: $6 δισ. από την έκδοση ομολόγου στην αμερικανική αγορά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Κίνα άντλησε 6 δισεκατομμύρια δολάρια με μία έκδοση ομολόγου στο αμερικανικό νόμισμα, η οποία διατέθηκε για πρώτη φορά σε Αμερικανούς επενδυτές, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που εξέτασε το Reuters.

Η έκδοση αυτή - που είναι η πέμπτη που έχει γίνει σε ξένο νόμισμα από το 2017, όταν η Κίνα καθιέρωσε ένα πρόγραμμα πωλήσεων ομολόγων στο εξωτερικό - προσέλκυσε προσφορές ύψους 27,2 δισ. δολαρίων, όπως προκύπτει από το έγγραφο. Η Κίνα έχει εκδώσει τέσσερα ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο κι ένα με νόμισμα το ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

powered by Rubicon Project
Ήταν η πρώτη φορά που η Κίνα διέθεσε ομόλογα σε επενδυτές στις ΗΠΑ. Η αυξημένη ένταση μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου δεν απέτρεψε τους Αμερικανούς επενδυτές να συμμετάσχουν στην έκδοση, σύμφωνα με πηγή που έχει άμεση γνώση του θέματος. «Δεν είδαμε τη γεωπολιτική κατάσταση να αποθαρρύνει τον κόσμο» είπε η πηγή αυτή. Η έκδοση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη και ενώ η αντιπαράθεση μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου δεν έδειχνε σημάδια εκτόνωσης.