«Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, ο Τζο θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου», σημειώνεται στο κείμενο με τις θέσεις για τα ελληνικά ζητήματα που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Στην ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου που έχει τον τίτλο «το όραμα του Τζο Μπάιντεν για τους Ελληνοαμερικανούς και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας», γίνεται αναλυτική αναφορά στους μακροχρόνιους δεσμούς του Αμερικανού αντιπροέδρου με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Επιπλέον, περιγράφεται αναλυτικά το τι έχει κάνει ο Τζο Μπάιντεν για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και δίνεται το στίγμα για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει αν καταφέρει να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές.

Όπως σημειώνεται στην αρχή της ανακοίνωσης, «καθ ‘όλη τη διάρκεια των πολλών ετών του στη δημόσια ζωή, ο Τζο Μπάιντεν έχει να επιδείξει μια μακροχρόνια ανάμειξη σε σημαντικά θέματα για τους Ελληνοαμερικανούς και υποστήριξη της ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Για πολλές δεκαετίες, έχει εργαστεί προσωπικά με τους Έλληνες ηγέτες με στόχο την ενίσχυση της συμμαχίας. Ως πρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν θα δεσμευτεί για έναν ισχυρό διάλογο τόσο με Ελληνοαμερικανούς ηγέτες όσο και με την ηγεσία της Ελλάδας για τη διατήρηση του δεσμού μεταξύ των χωρών μας».

Νέα δημοσκόπηση με 10 μονάδες διαφορά

Ενώ απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες έως τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου και ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν, πανεθνικά και στις κρίσιμες πολιτείες, η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας βασίζεται σε αύξηση των ψήφων της τελευταίας στιγμής προκειμένου να αντιστραφεί η τάση και ο νυν πρόεδρος να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία.

Ωστόσο η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε στις 9-13 Οκτωβρίου έδειξε ότι φέτος υπάρχουν πολλοί λιγότεροι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και είναι εξίσου πιθανόν να επιλέξουν τον Μπάιντεν όσο και τον Τραμπ. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων πανεθνικά, με πιο οριακό περιθώριο στις κρίσιμες πολιτείες που θα βοηθήσουν να κριθούν και οι εκλογές.

“Ο υποψήφιος που είναι δεύτερος –ο Τραμπ– χρειάζεται να κερδίσει αναποφάσιστους με δυσανάλογο ρυθμό για να καλύψει τη διαφορά. Άρα, εάν δεν συμβεί αυτό, δεν μειώνει πραγματικά το προβάδισμα του Μπάιντεν”, δήλωσε ο Κάιλ Κόντικ, στο Center for Politics στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Facebook Comments