Άδωνις: «Θα ζητήσει συγνώμη ο Φίλης για τα ψεύδη για τον 14χρονο;»

MarketNews

Άδωνις: «Θα ζητήσει συγνώμη ο Φίλης για τα ψεύδη για τον 14χρονο;», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτηση του, διερωτάται αν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, θα ζητήσει συγγνώμη για τις καταγγελίες του αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης του 14χρονου.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Φίλης είχε δηλώσει πως «είναι ντροπή» ο 14χρονος να κρατείται επί τρεις ημέρες στην ασφάλεια «χωρίς να έχει το δικαίωμα να δει τους γονείς του».

Έτσι λοιπόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε στην ανάρτηση του στο Twitter, μετά και την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Η χθεσινή ανακοίνωση της  @hellenicpolice εκθέτει τον  @nikosfilis60 για την χθεσινή ψευδή του δήλωση ότι ο 14χρονος μαθητής δεν είχε επικοινωνία με τους γονείς του. Θα ζητήσει κάποια συγγνώμη;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθη ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

  • Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου). 
  • Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020. 
  • Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια: 
    • την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του 
    • την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του 
    • την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.