Η Μαρίκα Φραγκάκη εκπρόσωπος του ΤΧΣ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στο Marketnews.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Νταλιάνη.

Αγαπητή κυρία και κύριοι,

Με έκπληξη διάβασα πανομοιότυπα, αναμεταδιδόμενα δημοσιεύματα σε δικά σας μέσα ενημέρωσης και άλλα, που με «ενοχοποιούν» για κάτι που δεν είναι  σαφές.

Με αφορμή την εμφάνισή μου  σε Επιτροπή της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την δεύτερη ευκαιρία, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΤΧΣ,  διατυπώνονται απαράδεκτες κρίσεις και αστήρικτες υποθέσεις.

Κατηγορούμαι ότι παρότι προέρχομαι από την Αριστερά και δραστηριοποιήθηκα πολιτικά μέσα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξα στην Επιτροπή… τις τράπεζες. Το αστείο είναι ότι βρέθηκα «ένοχη» για το αυτονόητο. Η τοποθέτησή μου στην Επιτροπή της Βουλής έγινε προκειμένου να ενημερώσω τους βουλευτές για τις θέσεις του ΤΧΣ στο σημαντικό αυτό νομοσχέδιο, δεν με κάλεσαν να εκφράσω διαφορετικές απόψεις.

Το παράδοξο είναι ότι στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται η πολιτική μου ένταξη αλλά παραλείπεται το γεγονός ότι είμαι στέλεχος τραπεζών από το 1978 καθώς κι ότι η τοποθέτησή μου στη θέση αυτή έγινε με έγκριση τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) όσο και του Euro Working Group. Υποθέτω ότι δεν σκοπεύετε να κατηγορήσετε και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για αριστερή παρέκκλιση.

Αυτό όμως που με θλίβει περισσότερο είναι  ότι ακόμα και αξιοπρεπή μέσα ενημέρωσης ή δημοσιογράφοι, θεωρούν εύλογο ότι με την αλλαγή κυβέρνησης  πρέπει να γίνεται πογκρόμ σε βάρος εκείνων που είναι ή θεωρούνται, υποστηρικτές των ηττημένων στις εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κριτική στις θέσεις που εξέφρασα δεν ήταν επειδή είναι λάθος, αλλά γιατί δεν ταιριάζουν -κατά την κρίση των συντακτών- με την πολιτική καταγωγή μου.  Είναι περιττό ίσως αλλά αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω ότι ουδέποτε ήμουν επαγγελματικό στέλεχος οποιουδήποτε κόμματος και ότι η τραπεζική μου σταδιοδρομία δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως «μπαρουτοκαπνισμένη».

Ευτυχώς η Δημοκρατία μας, έχει κατακτήσει μια σημαντική παραδοχή σύμφωνα με την οποία τα στελέχη του ευρύτερου δημόσιου χώρου, κρίνονται για την αποτελεσματικότητα και επάρκεια κι όχι τις πολιτικές  τους προτιμήσεις.

Με εκτίμηση

Μαρίκα Φραγκάκη

Marica Frangakis

Member of the Executive Board

Hellenic Financial Stability Fund (H.F.S.F.)

10, E. Venizelos Ave. (Panepistimiou) |Athens 106 71, Greece

 

Η Απάντηση της Μαρίας Νταλιάνη

“Ευχαριστούμε πολύ για την απάντηση.  Το βασικό γεγονός της διπλής  ιδιότητας δεν αλλάζει”. 

Παραθέτουμε ξανά το λίνκ του κειμένου

Facebook Comments