Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης -για τη μετακόμιση χιλιάδων λεηλατημένων και φθαρμένων μέσα στα χρόνια βιβλίων, ένα ρομαντικό δράμα του Σον Ντέρκιν και το ατμοσφαιρικό θρίλερ εκδίκησης του Γιούβαλ Άντλερ, που μας μεταφέρει στην Αμερική, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συνθέτουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα στους κινηματογράφους.

«Θα έρθει η Φωτιά»

Όταν βγει από τη φυλακή, ο καταδικασμένος για εμπρησμό Αρίας επιστρέφει στο πατρικό του, σε ένα χωριό στα βουνά της Γαλικίας. Η καθημερινή ζωή με την ηλικιωμένη μητέρα του είναι γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις, ώσπου μια καινούργια φωτιά θα αλλάξει τη ζωή του με δραματικό τρόπο.

Σκηνοθεσία Όλιβερ Λάσε με τους: Αμαντόρ Αρίας, Μπενεντίκτα Σάντσεζ, Ινάσιο Αμπράο, Έλενα Μαρ Φερνάντεζ

«Η Φωλιά»

Ο Ρόρι Ο’Χάρα είναι ένα φιλόδοξο στέλεχος χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων που αποφασίζει να μετακομίσει με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του από τις ΗΠΑ στην Αγγλία, τη χώρα καταγωγής του. Η εγκατάστασή τους εκεί, όμως, θα φέρει βίαια στην επιφάνεια τις υποβόσκουσες οικογενειακές εντάσεις.

Σκηνοθεσία Σον Ντέρκιν με τους: Τζουντ Λο, Κάρι Κουν, Ούνα Ροτς

«Το Μυστικό Μας»

Ρουμάνα που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δημιουργήσει οικογένεια στις ΗΠΑ, η Μάγια έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα «φάντασμα» από το κρυφό, τραυματικό παρελθόν της. Έναν Γερμανό στρατιώτη ο οποίος ζει στην πόλη τους με καινούργια ταυτότητα.

Σκηνοθεσία Γιούβαλ Άντλερ με τους: Νούμι Ραπάσε, Τζόελ Κίναμαν, Κρις Μεσίνα

«Ο Μυστικός Κήπος»

Μένοντας ορφανή, η δεκάχρονη Μέρι θα αφήσει την Ινδία για την έπαυλη του θείου της στην Αγγλία. Εκεί θα παγιδευτεί σε μια αυστηρή, μονότονη καθημερινότητα, μέχρι που θα ανακαλύψει έναν καλά κρυμμένο κήπο γεμάτο μυστικά που θα αλλάξουν τη ζωή της καινούργιας οικογένειάς της.

Σκηνοθεσία Μαρκ Μάντεν με τους: Ντίξι Έγκερικς, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς

«Μεταφορά» 

Μετά από 115 χρόνια φιλοξενίας της στο κτίριο της οδού Πανεπιστημίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη είναι έτοιμη για τη μεταφορά της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μια περίπλοκη, περιπετειώδης διαδικασία με αβέβαια αποτελέσματα.

Σκηνοθεσία Ηλίας Γιαννακάκης

Facebook Comments