Σε μερικό lockdown προχωρά η Γερμανία

Deutsche Welle

Σε μερικό lockdown προχωρά η Γερμανία  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε μερικό lockdown προχωρεί η Γερμανία προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας.

Πληροφορίες της «Bild» αναφέρουν ότι η Ανγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν σε μερικό lockdown από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτές, μπαρ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τίθενται αυστηροί περιορισμοί στις συναντήσεις. Από την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, επιτρέπονται οι επαφές ανθρώπων από δύο και μόνο νοικοκυριά.

Νωρίτερα, η DW μετέδιδε ότι στο σχέδιο της συμφωνίας μεταξύ καγκελαρίου και 16 πρωθυπουργών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι άθλησης, ενώ στους δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται συνάντηση μελών από το πολύ δύο νοικοκυριά. Αντίθετα, ανοιχτά παραμένουν, μέχρι νεωτέρας, καταστήματα, σχολεία, νηπιαγωγεία και κομμωτήρια, τηρώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.