Την επιβολή μερικού lockdown στη Γαλλία  από την Παρασκευή ανακοίνωσε σε έκτακτο διάγγελμά του πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμάνουελ Μακρόν.

Ο Μακρόν στο διάγγελμα του υποστήριξε ότι «Είναι καθήκον μου να προστατέψω τους Γάλλους πολίτες. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε μόνο τους μεγαλύτερους. Δεν θα είναι αποτελεσματικό. Αν δεν λάβουμε μέτρα σήμερα τότε σύντομα θα έχουμε στις εντατικές 9,000 νοσηλευόμενους».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε λοιπόν μερικό lockdown βάση του οποίου τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, επιχειρήσεις και άλλες απαραίτητες δραστηριότητες. Ωστόσο μπαρ, εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά.

H κατάσταση στη Γαλλία με την εξέλιξη της πανδημίας φαίνεται να ξεφεύγει καθώς χτες ανακοινώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού σε ένα 24ωρο από τις 22 Απριλίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 60%.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας θα μπορούσε να φθάσει σε δύο εβδομάδες στο ίδιο επίπεδο με αυτό κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Facebook Comments