Ούτε τη ψήφο του... δεν θα έβρισκε στην Ευρώπη ο Trump!

MarketNews

Ούτε τη ψήφο του... δεν θα έβρισκε στην Ευρώπη ο Trump!, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν υποψήφιος σε εκλογές στην Ευρώπη θα είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να επανεκλεγεί και θα έπαιρνε μόνο περίπου το 17% των ψήφων, δείχνει έρευνα Γερμανών ερευνητών.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, θα έπαιρνε ποσοστό περίπου 45%, σύμφωνα με την έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann Stiftung.

Επίσης περίπου το 38% των πολιτών της ΕΕ που ρωτήθηκε, δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο υποψηφίους των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αν ψήφιζε φέτος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ενώ η Πολωνία είναι η μόνη χώρα στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Τζο Μπάιντεν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λαμβάνει 38%, σε σύγκριση με ένα 30% που συγκεντρώνει ο Δημοκρατικός αντίπαλός του.

Οι Πολωνοί επιθυμούν μια στενή σχέση με τις ΗΠΑ για ιστορικούς λόγους, σύμφωνα με την Ίζαμπελ Χόφμαν, η οποία συνέταξε την έκθεση με τα πορίσματα της έρευνας. Περίπου το 77% των Πολωνών δήλωσε ότι η δημοκρατία στις ΗΠΑ λειτουργεί καλά.

Αντιθέτως, το 51% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν κατά την έρευνα στην Ευρώπη πιστεύει ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προηγούνται κατά πολύ της Κίνας ως ένας σημαντικός εταίρος, σύμφωνα με την άποψη των ερωτηθέντων.

“Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Τραμπ έχουν αφήσει το σημάδι τους στους πολίτες της ΕΕ. Αυτοί αναγνωρίζουν τη σημασία της διατλαντικής σχέσης, αλλά είναι ευθείς στην αποτίμησή τους όσον αφορά αυτά που τη στηρίζουν”, σημείωσε η Χόφμαν.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 13.808 ανθρώπων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ τον Σεπτέμβριο.