Σύμφωνα με το CNN πριν από λίγο συνελήφθη ένας άνδρας ως δράστης της επίθεσης στη Λιόν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για έναν άνδρα με μεσογειακά χαρακτηριστικά, ο οποίος συνελήφθη σε μαγαζί με Κεμπάπ.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα – λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια  με τρεις νεκρούς -οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ελληνικό ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου Ιερέα Ελληνικής καταγωγής πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Γαλλικές αρχές», σημειώνει σε ανακοίνωση του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Καταδικάζει η ΕΕ

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου». «Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Νωρίτερα:

Ένας τραυματίας έπειτα από επίθεση σε ελληνική εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί.

Η επίθεση έγινε την ώρα ο ιερέας έκλεινε τον ναό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να έχει πυροβοληθεί. Μάλιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άγνωστος δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Mακρόν έγραψε στο twitter ότι: «Σε αντίθεση με όσα έχω ακούσει και έχω δει πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες, η χώρα μας δεν έχει κανένα πρόβλημα με καμία θρησκεία. Όλες ασκούνται ελεύθερα! Χωρίς στιγματισμό: η Γαλλία είναι προσκολλημένη στην ειρήνη και τη ζωή μαζί».

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί. Συγκεκριμένα έχουν αποκλειστεί 18 οικοδομικά τετράγωνα. «Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

 

Περισσότερα σε λίγο…

 

 

Facebook Comments