Με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού να μην μπορεί να αναχαιτιστεί, η Κίνα απαγόρευσε τους μη Κινέζους τουρίστες από τη Βρετανία, το Βέλγιο, τις Φιλιππίνες και την Ινδία, επιβάλλοντας μερικά από τα πιο αυστηρά μέτρα εισόδου από οποιαδήποτε χώρα.

Οι περιορισμοί, που καλύπτουν αυτούς με έγκυρη βίζα και άδειες διαμονής και ισχύουν σε συνδυασμό με ένα πιο περιοριστικό καθεστώς δοκιμών για αφίξεις από πολλές άλλες χώρες, προκάλεσαν μια σκληρή και «παγωμένη» απάντηση από τη Βρετανία.

«Ανησυχούμε για την απότομη ανακοίνωση και την γενική απαγόρευση εισόδου και περιμένουμε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το πότε θα αρθεί», δήλωσε το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα, καθώς οι απαγορεύσεις κουβερτών ανακοινώθηκαν από τις κινεζικές πρεσβείες των τεσσάρων χωρών. .

Η Αγγλία βρίσκεται σε καθεστώς lockdown μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Ο αριθμός των θανάτων από ιούς της Βρετανίας είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και αντιμετωπίζει περισσότερες από 20.000 νέες περιπτώσεις την ημέρα.

Το Βέλγιο έχει τον υψηλότερο κατά κεφαλήν αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη, ενώ οι Φιλιππίνες έχουν τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων στη Νοτιοανατολική Ασία μετά την Ινδονησία.

 

Facebook Comments