Ιαπωνία: Μειώθηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι μισθοί τον Σεπτέμβριο

MarketNews

Ιαπωνία: Μειώθηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι μισθοί τον Σεπτέμβριο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και οι πραγματικοί μισθοί υποχώρησαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, υποδηλώνουν ότι η υποτονική εγχώρια ζήτηση θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά οποιαδήποτε ανάκαμψη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Υποδηλώνουν ακόμη ότι η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι αρχές στην εξισορρόπηση της ανάγκης να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας και να αναζωογονηθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν 10,2% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 10,7%.

Ωστόσο, οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν 3,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, υποδηλώνοντας ότι τα νοικοκυριά σταδιακά προσαρμόζονται στη ζωή με την πανδημία.