Γαλλία: Με ρυθμό -12% κινείται έως τώρα η οικονομία το Νοέμβριο

Reuters

Γαλλία: Με ρυθμό -12% κινείται έως τώρα η οικονομία το Νοέμβριο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η οικονομική δραστηριότητα της Γαλλίας βρίσκεται 12% χαμηλότερα από τα κανονικά της  επίπεδα αυτόν τον μήνα, μετά την εφαρμογή lockdown για δεύτερη φορά φέτος, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η κυβέρνηση επέβαλε το νέο lockdown στις 30 Οκτωβρίου για να ελέγξει την αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, παρόλο που τα μέτρα είναι πιο ήπια από την πρώτη φορά, για να περιορισθούν οι επιπτώσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Η Τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να μειωθεί κατά 12% των κανονικών επιπέδων, χειρότερα από την πτώση 4% του Οκτωβρίου, αλλά πολύ καλύτερη από τη βύθιση 31% που σημειώθηκε τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια από των πιο αυστηρών μέτρων στην Ευρώπη.

«Πριν από το δεύτερο κύμα σκεφτήκαμε ότι θα είχαμε μια ύφεση σχετικά λιγότερη από 9%, αναμένουμε τώρα ότι για ολόκληρο το 2020 θα διαμορφωθεί μεταξύ 9% και 10%», δήλωσε ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό στο ραδιόφωνο του RTL.